Wimp streaming musikservice

WiMP vertical logoBy WiMP Music - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Idag er det blevet rigtig populært at streame sin musik i stedet for at bruge og afspille CD’er som før i tiden. Derfor er der efterhånden også poppet rigtig mange udbydere af denne tjeneste op rundt omkring, og markedet vokser stadig.

En af disse udbydere er programmet Wimp musikstreamingservice. Her er det hurtigt og nemt at finde det helt nye musik, men også helt gamle klassikere hvis du leder efter den slags. Programmet giver dig mulighed for hver dag at finde gode råd, anbefalinger af alt det forskellige musik og andet, samt at finde allerede oprettede playlister, så du kan finde en spilleliste der passer præcis til dit humør eller en hvilken som helst fest eller anden lejlighed.

WiMP vertical logo

By WiMP MusicOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

Wimp er en musikstreamingservice i rigtig høj kvalitet, og du kan vælge et premium – abonnement , eller et Hifi – abonnement hvis du vil afspille i endnu bedre lydkvalitet, CD – kvalitet. Tjenesten udbyder tre forskellige musikkvaliteter, så du vælger selv hvad du har lyst til. Der er normal kvalitet, som er 96 kbps – AAC+. Så er der høj kvalitet, som er 320 kbps – AAC, og til sidst er der Hifi/Lossless – FLAC/Apple Lossless.

Disse ting er noget rigtige musikkendere har styr på, og de ved præcist hvad de leder efter, og ved også at det er disse muligheder der giver Wimp endnu mere kvalitet. For dem som har lidt mindre forstand på den slags, og som egentlig bare gerne vil høre noget ordentligt musik, er ikke mindre vigtig information. Det er med til at du bliver tryg ved udbyderen, og ved at de har styr på tingene, og ved hvad de har med at gøre.

Programmet har også et musikmagasin med masser af interviews og artikler, så du hele tiden kan følge med i hvad der sker indenfor musikken af nyt og gammelt. Det er nemt at bruge, og skal du have hjælp til noget eller sidder du bare med et par spørgsmål, sidder er en masse folk bag skærmen som er klar til at hjælpe dig.

Wimp fås til et hav af platformer, som PC/Mac, mobilen, din tablet, Bluesound og Sonos for bare at nævne nogle få stykker. Kvaliteten ligger også i at folkene bag skærmen hele tiden opdaterer med alt nyt musik der kommer frem og udgivelser, både herhjemme fra helt lokalt, men også i udlandet. Har du programmet, har du nemt mulighed for at gemme og opbevare alt din ynglings musik, så du kan lave dine helt egne lister eller bare hurtigt finde det musik du hører mest og bedst kan lide, og du bliver også givet mulighed for at hente spillelister ind fra andre musiktjenester.

Som sagt findes der næsten et ubegrænset antal musiknumre på tjenesten, 18 millioner sange for at komme med et cirka tal. Wimp er først med det helt nye musik så snart det kommer ud, country såvel som rock. Men tjenesten har opbygget et kæmpe stort musikbibliotek, med alt hvad dit hjerte må begære. R&B, rock, electronic, country, jazz, dansk, klassisk og mange mange andre. Ved du allerede hvad du leder efter, skriver du bare navnet på nummeret eller kunstneren eller albummet i søgemaskinen og finder hurtigt hvad du leder efter. Du kan også vælge at søge efter alfabetet eller efter talrækken, det er lige så nemt som at bruge søgemaskinen. Glæd en af dine nærmeste med et Wimp gavekort og giv dem en glædelig fornøjelse, eller indløs dit eget gavekort, og få selv fornøjelsen.

Wimp stammer fra Norge og er udviklet af selskabet Aspiro som samtidig ejer brandet. Wimp startede ud via selskabet i 2010, og er sidenhen kun fortsat med at vokse, og vokse hurtigt. Man har undersøgt at der i dag er mere end 350.000 brugere i hele fire lande. Det er tilgængeligt som musiktjeneste i Norge, Sverige og Danmark, og er ved at blive beta – testet som de så fint kalder det, i Tyskalnd, Polen, Holland og Portugal. Men i Potugal går det godt nok under et andet varemærke.

Wimp har rigtig mange fordele, hvoraf den største nok er den danske brugergrænseflade – interface, så du uden problemer frit kan bevæge dig rundt i musikkens verden. En anden fordel er at du kan importere spillelister fra andre tjenester, eller dele dine helt egne lister. Nogle smarte funktioner er at du kan identificere sange du har hørt i radioen eller andre steder, men ikke kender kunstneren eller titlen. Eller du kan sætte numrene i kø, hvis du er kommet i tanke om en sang du gerne vil høre, eller du kan lave offlinelister og lytte til musik uden internetforbindelse. Den eneste umiddelbare ulempe ved Wimp er at du skal sørge for at din mulighed for dataforbrug er stor nok, ellers risikere du lige pludselig at stå med en kæmpe efterregning fordi dit forbrug røg over grænsen.

Skriv den første kommentar til "Wimp streaming musikservice"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*