Amazon Music Unlimited – Amazon Prime Music – Musiktjeneste

Amazon Echo Plus med Amazon Music Unlimited som er en Prime musik service

At danskerne er vilde med at streame musik er vist ikke den helt store overraskelse. I snart mange år har streamingtjenesten Spotify været den ukronede konge på det danske marked, og Apple eller Tidal har stort set været de eneste, der tilnærmelsesvist har kunnet give Spotify en smule konkurrence. Det er indtil nu, hvor Amazon gør sin entré i Danmark med streamingtjenesten Amazon Music. Men det store spørgsmål er, om det vil være muligt for internetgiganten at få fodfæste på et så allerede mættet et marked. Hvis man skal følge udviklingen i Skandinavien, såvel som resten af verden, så kunne det faktisk godt se ud som om, dette vil lykkes helt fint.

Millioner af kunder verden over

Amazon Music har faktisk millioner af abonnenter verden over, der hellere end gerne vil betale nogle få kroner for at få lov til at bruge tjenesten. Faktisk har Amazon Music mere end fordoblet antallet af brugere i løbet af blot seks måneder og tæller nu et sted mellem 20 til 100 millioner brugere, der bruger tjenesten som deres foretrukne streamingtjeneste.

Men hvad er Amazon Music så nærmere bestemt?

Amazon Music er mere en en ting. Selvfølgelig er der tale om en musikstreaming app, men i lighed med for eksempel Apple, er Amazon Music også en online butik, hvor man kan købe og downloade enten enkelte sange eller hele albums. Desuden kommer Amazon Music også med en cloud til ens downloads.

Amazon Music har to overordnede abonnementer, der hedder Amazon Prime Music og Amazon Music Unlimited henholdsvis. Det hele begynder med, at man tilmelder sig via sin Amazon konto og sørger for at vælge den ønskede betalingsform (Paypal, Bankkort eller et Amazon gavekort); og så er det ellers bare med at komme i gang.

Hvad adskiller Amazon Prime fra Amazon Music Unlimited?

Amazon Prime begyndte som et abonnement, der gav abonnenterne en streamingtjeneste til videoer, gratis levering ved køb, gode særtilbud samt meget andet. Prime er derfor først og fremmest mere end musik, men man kan nu som Prime abonnent også få adgang til musik uden ekstra omkostninger. Dette lyder jo som en god handel, men der hvor Prime adskiller sig fra Amazon Music Unlimited er, at man kun får adgang til noget af musikken – ca. 2 millioner sange.

Med Amazon Music Unlimited får man til gengæld adgang til hele kataloget, hvilket svarer til ca. 50 millioner sange. Amazon Prime og Amazon Unlimited tilbyder i øvrigt begge musik helt uden reklamer, samt mulighed for at afspille lydfiler offline – en funktion som er lækker, hvis man lytter til musik mens man er på arbejde og ikke vil trække på mobilt bredbånd hele dagen.

Amazon Music kan anvendes på mange enheder

Både Prime og Unlimited kommer begge som praktisk app og kan blandt andet anvendes på:

 • Smartphones – bade IOS og Android
 • Tablets, såsom iPads
 • Smart TV
 • På laptops og stationære computer, og bade Mac og Windows
 • Amazon Echo højtalere.

Amazon Echo Dot med musik fra Amazon Music Unlimited eller Prime

Hvis man som abonnent vælger at anvende Amazon Music på ens smartphone, så vil man opdage, at det faktisk lykkes at efterligne desktop udgaven til punkt og prikke; og det er uanset, om det drejer sig om IOS eller Android. Begge versioner af appen kommer med et kæmpe udvalg af spillelister, sangtekster og anbefalinger, der er baseret på ens tidligere afspilninger. Sidst, men ikke mindst, kan man også finde musikbutikken i en mobilvenlig udgave. Alt i alt en fremragende app.

Amazon Music prisstruktur

Det er blandt andet Amazon Prime elementet, der gør at Amazon Music adskiller sig fra konkurrenterne. Dette skyldes jo, at abonnementet dækker over mere end blot musik. Hvis man er eksisterende Prime abonnent, så vil man kunne få adgang til de førnævnte 2 millioner sange, når man betaler sine ca. 80 kroner om måneden. Dette er virkelig noget, der vil være særdeles attraktivt for mange og er desuden en smart måde for Amazon at lande flere kunder til deres egentlige hovedforretning; nemlig at sælge varer.

Noget der desuden også har trukket mange kunder til Prime Music er, at tjenesten er designet til at fungere sammen med Amazon Echo højtaleren (Amazons version af Alexa). På denne måde bliver lytteoplevelsen integreret på bedst tænkelige vis. Hvis man til gengæld vælger at opgradere til Amazon Music Unlimited, så behøver du såmænd ikke være Prime medlem, men kan vælge tjeneste som selvstændigt abonnement. Sidst, men ikke mindst, tilbyder Amazon 30 dage gratis til nye brugere.

Amazon Music Unlimited

Da et Prime abonnement kun tager en form via ens allerede eksisterende medlemskab, så er der mere kød på et Unlimited abonnement. Et Amazon Music Unlimited abonnement kan tage fire former:

1. Individuel

Giver adgang til samtlige 50 millioner sange, ingen reklamer og kan anvendes offline og helt uden reklamer.

2. Familie

Dette abonnement koster ca. 125 kroner om måneden og giver adgang til samtlige 50 millioner sange. Med dette abonnement kan op til seks personer desuden have adgang til kontoen, såfremt de er fyldt 13 år. Familieplanen giver også hver person deres helt eget abonnement med brugertilpassede forslag til sange og albums, baseret på tidligere afspillede lydfiler. Så dette svarer således til, at man har seks konti til en kontos pris; og selvfølgelig fungerer den med stort set alle enheder.

3. Amazon Music Unlimited Echo

Dette abonnement giver en enkelt enhed adgang til de 50 millioner sange og kan bruges med Amazon Echo, Alexa eller Fire Tv. Der er ligeledes absolut ingen reklamer. Et af de nye tiltag ved Amazon Echo højtalerne er funktionen Side-by-Side, der fungerer fantastisk sammen med Amazon Music. Side-by-Side giver nu lytteren mulighed for at afspille sange med løbende kommentarer fra kunstnerne selv (for eksempel Norah Jones). Desuden kan man også søge efter sange ved blot at sige en af teksterne, og Echo vil fluks finde den.

4. Studerende

Dette abonnement svarer til den individuelle plan, men man får blot en god studierabat oven i handlen – ca. 40 kroner om måneden, og de første 6 måneder gratis. Fungerer på alle enheder.

Amazon Music Unlimited – andre gode funktioner

 • Radiofunktion: Amazon Music Unlimited leverer lytteren brugerdefinerede radiostationer, der er baseret på alle dine yndlingskunstnere. Du kan for eksempel også vælge radio, baseret på et bestemt humør (glad, melankolsk og så videre) Radiofunktionen fungerer også på Echo.
 • Spillelister: Amazon Music Unlimited tillader dig at lave dine egne spillelister, alt efter egen smag; og disse kan endda gemmes i dit bibliotek, så du altid kan afspille dem, når det passer dig.
 • Opdag nye kunstnere: Amazon appen og dens web-afspilleren giver dig løbende anbefalinger i takt med at du lytter. Amazon Music appen er i øvrigt for nyligt blevet gendesignet, så det nu er endnu nemmere at finde nye kunstnere.
 • Assistent: Amazon Music Unlimited er jo netop blevet koblet sammen med Echo-enheder, hvilket betyder, at du kan anvende Amazon Music Unlimited sammen med Alexa. Dette gør blandt andet, at du vil kunne bede Alexa om spillelister efter et bestemt tema, såsom for eksempel en 30 års fødselsdagsfest, 80’er fest, middagsmusik og meget meget mere. En Amazon echo fungerer også fremragende som vækkeur i soveværelset , da du med stemmestyring kan fortælle din Echo enhed hvornår den skal vække dig og hvad den skal spille.
 • Offline afspilning: Amazon Music Unlimited tilbyder som sagt offline afspilning, hvilket selvfølgelig ikke er ualmindeligt i forbindelse med musikstreamingtjenester. For eksempel har Spotify også denne funktion. Der, hvor Amazon Music Unlimited adskiller sig fra konkurrencen, er, at offline funktionen tilbydes som standardfunktion, hvilket ikke er tilfældet hos konkurrenterne hos Spotify.

Amazon Music Unlimited – fordele og  ulemper

Amazon Music Prime og Amazon Music Unlimited har som alting sine fordele og ulemper :

Fordele ved Amazon Prime:

 • To millioner sange er rigtig mange sange og vil være rigeligt til at dække behovet hos mange lyttere.
 • Det er gratis, hvis man allerede er Amazon Prime abonnent.
 • Fungerer med stort set alle enheder.

Ulemper ved Amazon Prime:

 • Ikke bredt nok udvalg: hvis man er musikfan, så vil man hurtigt opdage, at der vil være huller i Primes musikbibliotek.

Fordele ved Amazon Music Unlimited:

 • Enkelt og flot design, der gør det let at finde og afspille musik.
 • God lyd.
 • Nok at vælge imellem: Når du først har påbegyndt et abonnement, så har du hele Amazon Music Unlimited biblioteket ved dine fingerspidser gennem Amazon Music-appen eller desktopudgaven.
 • Altid den nyeste musik: Der er simpelthen tusindvis af nye sange hver dag fra alle ens yndlingskunstnere, såvel som skjulte perler.
 • Gratis prøve: de førnævnte 30 gratis dages giver dig lov til at teste Amazon Music Unlimited uden at behøve at binde dig til noget.

Ulemper ved Amazon Music Unlimited:

 • Amazon Music Unlimited egner sig bedst til mennesker, der ejer en Echo-enhed eller lignende. Hvis man ikke ejer en af disse, så kan man ofte lige så godt vælge en anden streamingtjeneste, idet prisen stort set vil være den samme.
 • Selvom lydkvaliteten virker i top, så har Amazon endnu ikke offentliggjort, hvor god en kvalitet der egentlig er tale om.
 • Ingen gratis version, som man for eksempel kender det fra Spotify.
 • Anbefalingerne kan af og til være lidt spinkle og tilfældige.
 • Til tider langsom indlæsning af sange (dette sker dog ikke særlig ofte, så det er til at leve med).

Konklusion

I bund og grund er der ikke de store overraskelser med Amazon Music. Både indholdsmæssigt, såvel som designmæssigt ligner Amazon Music sine konkurrenter en hel del; Så hvis du er på udkig efter en gedigen streamingtjeneste til musik, så er du såmænd godt tjent med et abonnement hos Amazon.

Brugerfladen hos Amazon er dog en kende mere intuitiv og let at gå til, end dem man finder hos konkurrenterne. Alt dette gør Amazon Music til et godt valg. Det, der måske trækker en kende ned, er såmænd også det, der adskiller Amazon Music fra andre streamingtjenester; nemlig at den virkelig er designet til at gå hånd i hånd med enheder såsom Echo, Alexa eller Fire TV – både prismæssigt og såmænd også funktionsmæssigt. Men på trods af dette vil disse eksterne enheder i løbet af ganske få år være allemandseje, så måske kan man sige, at Amazon bare har valgt at være på forkant med udviklingen.

5 Kommentarer på "Amazon Music Unlimited – Amazon Prime Music – Musiktjeneste"

 1. Jesper Skovlund | 22. september 2019 ved 13:04 | Svar

  Amazon Music er blevet meget spændende efter de har lanceret hd musik, men jeg kan ikke finde deres iOS app på AppStore..? Når jeg feks bruger et link til at finde appen siger AppStore at appen ikke er tilgængelig i mit område. Det undrer mig når det i artikler mv ser ud til at man skulle kunne få Amazon Music i dk. Nogle der kan opklare dette…?

 2. Nej Jeg kan heller ikke finde den på app store for iOS og iflg Amazon er den ikke tilgængelig I dk

 3. Det er ikke tilgængelig i DK

 4. Peter Jensen | 28. januar 2020 ved 23:31 | Svar

  Virkeligt Cool (ironi) – hvis (også denne) Amazon-“tjeneste” IKKE virker i DK.

  Jeg er ret meget i tvivl ift. dette, og Amazon’s “kundeservice” er ikke til nogen hjælp – de skriver f.eks., at “our Denmark customers can subscribe through music unlimited subscription from music.amazon.com, and these two will have the feature of your local content”.
  Så måske og måske ikke?
  Jeg påtænker at teste dette – så jeg kan “Lytte til og teste udvalget”, og kan vende tilbage med et “real-life testing” resultat.
  Jeg vil anvende “UE Blast”, som er min foretrukne enhed – transportabel, vandtæt og rigtig god lyd … blot “rimeligt døv nogle gange”, og en rimelig “broken musik/kommunikations-oplevelse og forbindelse” af og til…

 5. Nogen der ved om/hvorann man tilmelder det? Der sælges jo flere “alexa” kompatible enheder i dk

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*