Trådløs højttaler – et helt musikanlæg i et enkelt apparat

Bluetooth højttaler fra Denon

Der er ikke nogen tvivl om, at der er flere og flere, der begynder at få øjnene op for de muligheder, der følger med, hvis man vælger en trådløs højttaler til fordel for et ganske almindeligt sæt højttalere eller et komplet højttalersystem. Den primære årsag til, at der er rigtig mange danskere, der vælger at købe en højttaler, som de får mulighed for at streame deres musik til uden at det kræver en ledning mellem eksempelvis iPhone og højttaler eller iPad og højttaler.

Bluetooth højttaler fra Denon

Det gør oplevelsen en tand bedre, da du blot kan tilkoble din telefon gennem eksempelvis Bluetooth, Apple AirPlay, DLNA el.lign., hvorefter du kan spille alt det musik, du overhovedet ønsker – og du kan oven i købet gå rundt med din telefon i lommen og deslige, men det er dog krævet, at du befinder dig indenfor en vis rækkevidde, hvilket varierer alt efter hvilken protokol/teknologi, som du gør brug af til at streame dit musik fra din smartphone eller tablet-pc til din trådløse højttaler.

Hvilken trådløs teknologi skal jeg vælge?

Der findes op til flere forskellige teknologier, som de mange producenter af trådløse højttalere kan gøre brug af, men der er selvfølgelig en række forskellige teknologier, der er mere populære end andre og det er i særdeleshed Bluetooth, DLAN og AirPlay, hvor sidstnævnte udelukkende er kompatibel med Apple-produkter forstået i den forstand, at en højttaler godt kan være kompatibel med AirPlay, men det er dog kun enheder, som iPhone, iPad osv., der kan bruges til at streame til højttaleren.

For dig handler det selvfølgelig om, at vælge en teknologi, som både fungerer godt og som samtidig passer sammen med den eller de enheder, som du skal bruge til at streame dit musik til højttaleren med.

Hvis du har en iPhone, iPad eller lignende, så er det naturligvis en god idé, at vælge en højttaler med AirPlay-kompatibilitet. Ikke blot fordi det er nemt at have med at gøre, men lige så meget fordi det fungerer meget bedre end Bluetooth, som er den mest brugte teknologi til at streame musik fra en enhed til en højttaler.

Du vil nemlig opleve, at kvaliteten af lyden, der bliver streamet til højttaleren er meget bedre, hvis du gør brug af AirPlay i forhold til Bluetooth, men dette er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du ikke kan gøre brug af Bluetooth, for det er skam også en ganske glimrende teknologi, men da AirPlay bruger Wi-Fi, så er du garanteret et mindre tab af kvalitet ved at vælge denne løsning i stedet.

Let at benytte, men ikke altid den bedste kvalitet

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der ikke er mange højttalere, der er lige så nemme at have med at gøre som trådløse højttalere, for det er særdeles nemt at koble sin telefon eller tablet-pc sammen med en sådan højttaler og derefter er det blot at spille musik fra din foretrukne applikation, hvad end det er fra den indbyggede Musik-applikation, Spotify, WiMP eller noget helt fjerde.

Du skal dog være opmærksom på, at de mange fordele naturligvis også betyder, at der er nogle andre steder, hvor de trådløse højttalere halter lidt efter og det er med hensyn til kvaliteten, da det endnu ikke er muligt at streame musik trådløst uden at der kommer en tab af kvaliteten, men det er med garanti noget, der kommer til at blive lavet om på med tiden, for de mange producenter af trådløse højttalere har naturligvis allerede observeret, at der er et kæmpestort marked for denne form for højttalere og det bliver bestemt ikke mindre med tiden, eftersom flere og flere begynder at opgradere deres telefoner til smartphones, som de bl.a. kan bruge til denne form for streaming.

Hvis du kan leve med, at den musik, der bliver afspillet ikke er af den absolut bedste kvalitet, så er der ikke nogen tvivl om, at du meget hurtigt komme til at sætte pris på den brugervenlighed, der følger med, når man vælger for eksempel en Bluetooth højtaler, som er trådløs og som du dermed får mulighed for at streame musik til.

Som nævnt, så bliver der hele tiden udviklet på teknologierne, der bruges til at streame musik med, så der kommer med garanti et tidspunkt, hvor du kan streame musik til din højttaler uden at du mister noget af kvaliteten fra den lyd, der bliver sendt afsted. Faktum er dog, at det ikke er noget, der er opnået endnu, men det kommer dog tættere og tættere på med tiden, hvilket blandt andet Apple AirPlay bevidner om, da de har formået at skabe en teknologi, der kan sende lyd afsted til en højttaler med et mindre kvalitetstab end Bluetooth – og det tyder også på at Apple arbejder på at forbedre deres AirPlay-teknologi, da det er noget, som de slår rigtig meget på og implementerer i alle deres produkter – selv deres routere er blevet udstyret med AirPlay-teknologien.

Skriv den første kommentar til "Trådløs højttaler – et helt musikanlæg i et enkelt apparat"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*