Youtube Music og Youtube Music Premium – Musiktjeneste

Youtube Music logo på skærm

Er du på udkig efter en musiktjeneste, der giver dig muligheden for at streame et kæmpe udvalg af sange på mobil såvel som PC? Og er du samtidig typen, der også har interesse i at se og være opdateret med de mange kreative musikvideoer, der bliver lavet af de helt store stjerner?

I så fald lyder det som om, at Youtube Music er svaret for dig. Her får du adgang til alt det populære musik du ønsker at høre, og hvis du investerer i et abonnement får du oven i købet muligheden for helt at slippe for reklamer.

I denne tekst vil vi gå lidt nærmere i detaljer med hvad Youtube Music egentligt er, så læs videre, hvis det lyder som noget for dig.

Youtube Music logo på skærm

Bag om Youtube Music

Youtube har siden sin oprindelse i 2005 været under en markant udvikling og er med tiden blevet brugers suveræne favorit, når det omhandler afspilningen af videoer. Uanset om man er til musikvideoer, historielektion eller kattevideoer, er Youtube stedet, hvor man finder massevis af dette. Bortset fra voksenindhold, som er det eneste der er bandlyst på Youtube, kan man finde stort set alt. Youtube Originals byder endda på egenproducerede serier.

I 2015 lancerede Youtube så Youtube Music med det formål at have en platform, der kunne benyttes af personer, hvis daglige dosis af musik kom gennem Youtube.

I 2018 blev stilen lagt om, således at Youtube Music blev til den musiktjeneste, den er i dag, hvor fokus ligger på at give lytterne et kæmpe udvalg af musik, de kan streame. Musiktjenesten kan både bruge på PC og som app til mobilen. Appen er i dag tilgængelig i 50 forskellige lande inklusive Danmark.

Hvilke tjenester tilbydes Youtube Music?

Du kan vælge imellem 3 forskellige versioner:

 • Youtube Music: Med denne version bliver der åbnet op for hele Youtube Music’s musikkatalog, og der kan således afspilles både et hav og sange og musikvideoer. Du slipper ikke for reklamer, ligesom det heller ikke er muligt at have skærmen slukket, samtidig med at du hører musik.
 • Youtube Music Premium: Nøjagtig som ved ovenstående version, har du her fuld adgang til hele musikkataloget. Den helt store fordel er dog, at du med denne version helt undgår reklamer. Derudover får du mulighed for at downloade sange samt høre dem i offline-versionen, ligesom du også får lov til at høre musik med slukket skærm, hvilket gør det muligt at afspille musik, selvom din mobil ligger i lommen med slukket skærm.
 • Youtube Premium: Til sidst kombinerer Youtubes to vigtigste emner; videoer og musik. Inkluderet i denne version er altså alle de samme plusser, du også finder hos Youtube Music Premium. Derudover slipper du også fuldstændig for reklamer, hver gang du ser videoer på hovedkanalen. Som bonus følger der også en række serier og dokumentarer med, hvis målgruppe er blandt familiens yngre medlemmer.

Youtube Music

Hvis du vælger Youtube Music, gives du muligheden for at opleve en masse musik med alle dine yndlingskunstnere. Hvor mange musiktjenester udelukkende giver afgang til officielt udgivne numre, der er at finde på pladerne, får du her også muligheden for at høre blandt andet covers, remix og liveversioner af kunstnerens sange. Det er let og overskueligt, da alle disse videoer samles under den enkelte kunstner.

Youtube Music er helt gratis. Dette betyder dog også, at der følger reklamer med. Præcis lige som med denne almindelige Youtube app, får du ikke muligheden for at springe videoerne over og høre musikken, mens skærmen er slukket, hvorfor tjenesten ikke er beregnet til for eksempel at være anbragt i din lomme, mens du hører musik. Youtube Music er dog et rigtigt godt valg, hvis man gerne vil høre musik en gang imellem og måske derudover er interesseret i musikvideoer, men samtidig ikke ønsker at bruge et alt for højt beløb, for at det kan lade sig gøre.

Youtube Music Premium

Med denne løsning følger der flere fordele med. Youtube Music Premium tilbyder samme store udvalgt af musik og musikvideoer som ovenstående tjenester, men smider derudover ekstra goder oven i pakken, hvorfor det meget vel kan være værd at bruge penge på, i hvert fald hvis du er en stor musikfan. Du slipper også fuldstændig for forstyrrelser, når du hører musik, da der ikke dukker reklamer op ved køb af dette abonnement.

Tjenesten giver dog også en unik mulighed for at downloade dine yndlingssange og spille dem senere i offline tilstand. Er du for eksempel i udlandet eller et andet sted, hvor du ikke har mulighed for at bruge internettet, kan det vise sig at være en stor fordel. Derudover kan der afspilles musik, også selvom mobilen ligger i lommen med slukket skærm, hvilket åbner op for helt nye muligheder at høre musik på.

Youtube Music Premium kan fås med en gratis prøveperiode på en måned, således at man kan teste produktet af først, inden man derefter betaler 99 kr. om måneden. Som student kan man dog nøjes med 49 kr. om måneden foruden den føromtalte gratis prøveperiode. Her er det dog værd at bemærke, at du skal kunne bevise, at du er kvalificeret til dette tilbud. Til 149 kr. om måneden kan du også få en familiepakke. Her kan op til 6 familiemedlemmer være en del af samme abonnement, så længe samtlige deltagere er fyldt 13 år, og alle bor i samme husholdning.

Youtube Premium
Med denne version får en kombination af de to ting Youtube er mest kendte for; videoer og musik. Nøjagtigt som ved ovenstående tilbud får du den fulde musikdatabase fra Youtube. Udover dette slipper du helt for reklamer både på Youtube Music delen og på Youtubes egen kanal. Youtube Originals, der er nogle serier og dokumentarer, hvis målgruppe er børn, er også inkluderet som en del af pakken.

Du kan få Youtube Premium gratis i den første måned, hvorefter prisen lyder på 119 kr. om måneden. Der følger dog et par alternative tilbud. Som student kan du nøjes med at betale 69 kr. om måneden efter den gratis prøveperiode vel og mærke. Ønsker du at samle hele familien under det samme abonnement, kan det gøres for 179 kr. om måneden som følger umiddelbart efter den første gratis måned. Hver af husholdningens medlemmer skal du være fyldt 13 år, mens højst 6 personer, der alle bor under samme tag, kan deltage i abonnementet. Med Youtube Premium får du altså alt, hvad du kan drømme om, såfremt du både er til musik og videoer af forskellig slags.

Hvad kan appen?

Youtube Music-appen er lavet specifik til Youtube Music Premium og kan bruges på Android, iPhone og iPad samt en hvilken som helst browser på din PC. Hvis ikke du har Premium-udgaven, men derimod den almindelige version, der afspiller reklamer, er appen ikke til dig. I det tilfælde skal du i stedet benytte den almindelige Youtube-app.

Personlige playlister er synkroniserede, uanset hvilken platform du vælger, hvorfor du ikke skal være bekymret for, at din musik pludselig er væk, hvis du skifter enhed fra den ene dag til den andet. Derudover skal det nævnes, at brugerfladen i appen er meget simpel og stilet. I bunden vil du finde de tre menuer med følgende titler; Startside, Hotliste og Samling. Startsiden vil blive stedet, hvor der anbefales nye spillelister og musikvideoer tilpasset din personlige smag. Der er værd at lægge mærke til, at Youtube Music-appen modsat mange af sine konkurrenters app fungerer i bredformatet, hvilket skyldes, at man gerne skal kunne se videoer på den bedst tænkelige måde.

På Hotlisten kan du se, hvad der netop nu ligger på hitlisterne, samt alt det nye musik, der er kommet ud inden for de sidste par uger. Hvis du klikker på Samling, kan du få et godt overblik over alt det musik, du allerede har hørt, såsom sange, albums, kunstnere og playlister. Det er derfor rent nemt at finde tilbage til noget musik, du gerne vil høre igen. Alt i alt et rigtig godt samlingssted for al din musik.

En af de funktioner, Youtube Music kan tilbyde, er søgningsmaskinen, hvor du nemt finde de sange, du leder efter, endda selvom du blot kan huske nogle enkelte ord af teksten. Du får også mulighed for at vælge lydkvalitet, hvor lav, normal og høj er valgmulighederne.

Youtube Music har overtaget det gamle Google Play Music

Youtubes to førerende musiktjenester, Youtube Music og Google Play Music, har nu over 15 millioner mennesker, hvorfor man vist roligt kan sige, at de er godt kørende. Det er dog førstnævnte tjeneste Youtube har valgt at satse på fremadrettet, hvilket betyder at Google Play Music i den næste perioder vil blive udfaset. Udviklingen med dette er faktisk allerede i gang.

Udfasningen foregår ved, at alle Google Play Music’s funktion overføres til Youtube Music, der også vil blive lanceret i de lande, hvor Google Play Music allerede befinder sig. Du kan dog sagtens bruge Google Play Music lidt endnu, i og med kategorier som spillelister og bruger-uploads endnu ikke er blevet flyttet. Der er dog ingen tvivl om, at Google har udset sig Youtube Music som deres foretrukne musiktjeneste et godt stykke ud i fremtiden, hvorfor du lige så godt kan flytte din bruger derover allerede i dag.

Fordele og ulemper
Der er mange musiktjenester på markedet at vælge i mellem, hvorfor det giver god mening at kigge på både de positive og de negative elementer ved hver enkelt tjeneste. Vi har listet nogle af de ting op, der enten vil kunne påvirke dig til at vælge Youtube Music, eller måske at fravælge dem.

Fordele ved Youtube Music:

 • Har et foruden officielt udgivne sange også et stort udvalg af remix, covers og live optrædener
 • Har et stort udvalg af musikvideoer, foruden optagede liveoptrædener
 • Youtube Music Premium er uden reklamer, og du får muligheden for at høre musik, selvom din mobil ligger i lommen med låst skærm
 • Mulighed for at gemme musik og høre det offline
 • Simpelt og overskueligt design i appen
 • Søgemaskinen er rigtig god
 • Hvis du allerede har en Youtube-konto, er oprettelsen ikke så besværlig.

Ulemper ved Youtube Music:

 • Udvalget af musik overgår ikke udvalget hos konkurrenterne, og der er derfor ikke for alvor nogen store plusser på den front, medmindre du altså er stor tilhænger af musikvideoer
 • Appen er meget fokuseret mod videoer, hvorfor det kan føles som en video-app mere end en musik-app

Det kan ikke lade sig gøre at uploade egne sange.

Skriv den første kommentar til "Youtube Music og Youtube Music Premium – Musiktjeneste"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*